Diensten

Onze Diensten

Onze diensten zijn voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt. In alle gevallen richten we onze dienstverlening in op de situatie en behoefte. Wat het allemaal betekent en welke dienstverlening past bij jouw situatie lees je hieronder. 

Ben je een werkgever en signaleer je een risico bij je medewerkers? Kijk dan op onze zakelijke pagina. 

Beschermingsbewind of bewindvoering


Soms is het moeilijk om de financiële huishouding op orde te krijgen of houden.

Dan kan een bewindvoerder jou daarbij helpen.


Om in aanmerking te komen voor beschermingsbewind vragen we dit voor je aan bij de rechtbank. De rechter beoordeelt jouw situatie en bepaalt of je gebruik kunt maken van de hulp van de bewindvoerder.


De kantonrechter spreekt het bewind uit. Vanaf dat moment sta je officieel onder bewind. De bewindvoerder is dan gerechtigd om beslissingen te nemen over jouw geld, maar natuurlijk zoveel mogelijk in overleg met jou. 


Voor de dagelijkse uitgaven krijg je een leefgeldrekening op jouw eigen naam. De bewindvoerder zorgt ervoor dat er op vaste momenten geld op de rekening wordt gestort. De bewindvoerder zal jaarlijks aan jou laten zien welke inkomsten en uitgaven er zijn geweest. De rechtbank krijgt dit overzicht ook.

Wat doet de bewindvoerder voor jou? 


  • controleert of je inkomen binnenkomt
  • betaalt rekeningen op tijd
  • vraagt toeslagen aan als je daar recht op hebt
  • doet de belastingaangifte (box 1)
  • maakt een overzicht van schulden
  • vraagt schuldhulpverlening aan
  • jaaroverzicht van inkomsten en uitgaven

Voor personen en gezinnen


Wij bieden beschermingsbewind, budgetbeheer en budgetcoaching voor personen en gezinnen. We helpen je overzicht te krijgen en behartigen en beheren je financiële zaken. Of we coachen je om je zaken weer op orde te krijgen en te houden. 


Voor werkgevers én werknemers


Medewerkers met financiële zorgen lopen het risico uit te vallen met alle directe en indirecte kosten van dien. Voor werkgevers bieden we een breed scala aan diensten. We helpen medewerkers in financiële problemen weer overzicht te krijgen of te begeleiden naar de juiste hulpverlener. Op die manier voorkomen of verminderen we uitval van personeel.


Wat doet de budgetbeheerder voor jou?


  • verkrijgen van inzicht en overzicht over inkomsten, uitgaven en eventuele schulden
  • beheert inkomen in overleg met jou
  • stelt een budgetplan op

Budgetbeheer


Het kan zijn dat je niet in aanmerking komt voor beschermingsbewind door het besluit van de rechter. Dan kan budgetbeheer een goede optie zijn.


We sluiten samen een overeenkomst voor budgetbeheer. Zo weet je precies wat je mag verwachten. In de overeenkomst regelen we dat de budgetbeheerder jouw inkomen beheert. Natuurlijk doet de budgetbeheerder dit zo veel mogelijk in overleg met jou.


De budgetbeheerder stelt een budgetplan op met daarin de inkomsten en uitgaven. De uitgaven omvatten minimaal het betalen van de vaste lasten. Dit zijn bijvoorbeeld de huur of hypotheek, water, gas, elektriciteit en wettelijk verplichte verzekeringen. Je ontvangt leefgeld op een eigen rekening. Hiermee kun je zelf de dagelijkse boodschappen doen en eventueel zelf kosten betalen. In het budgetplan maken we hierover heldere afspraken.


Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn als de aanvraag voor bewindvoering op zich laat wachten. In die gevallen gaan we direct aan de slag. Door snel te starten voorkomen we vaak dat schulden verder oplopen.

Budgetcoaching


Heb je hulp nodig bij jouw financiële zaken? Maar kun je zelf verantwoordelijk blijven? Dan is budgetcoaching een goede optie. Wij nemen je bij de hand en begeleiden je. Net zo lang tot je weer helemaal zelf jouw financiële situatie op orde kunt houden.


Aan het begin van de begeleiding sluiten we een overeenkomst. Op die manier is precies duidelijk wat jouw budgetcoach voor jou doet. Een overzicht met inkomsten en uitgaven (het budgetplan), maakt altijd onderdeel uit van het werk van de budgetcoach.


info@exquisbewindvoering.nl

Postbus 837

5600 AV  EINDHOVEN

 

+31 6 12 18 10 68

 

Contact

Openingstijden

 

Iedere dag staat Exquis bewindvoering voor u en uw vragen klaar.

 

Bereikbaarheid via telefoon

Maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur

 

Bereikbaarheid via mail

Maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur

 

 

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Exquis Bewindvoering

 

Financiële zaken kunnen soms lastig zijn. Exquis Bewindvoering is hierin gespecialiseerd. We hebben veel kennis over financiële verplichtingen en de gevolgen van het niet nakomen van deze verplichtingen. We hebben dus verstand van zaken!