Preventie op de werkvloer

Project: Preventie op de werkvloer

Het project preventie op de werkvloer (POW) is ontstaan in 2022. Door een uitgebreide samenwerking tussen 2 bedrijven hebben we dit project opgestart. POW is vooral ontstaan met de gedachte om iets terug te kunnen doen voor de bedrijven hier in de omgeving en daarmee dus indirect voor de maatschappij. 


Bij POW staat de werknemer & de werkgever centraal, door vooraf een peiling te behouden over financiele fitheid kunnen we werken aan de vroegsignalering. Bij Kennisname van de vroegsignalering stellen wij in samenwerking met de werkgever en werknemer (Indien gewenst) een persoonlijk actieplan op. In dit actieplan adviseren we hiermee mogelijkheden die er zijn om eventuele schulden te stabiliseren en of te verminderen. Dit gebeurt in samenwerking met de financiele afdeling van het bedrijf, de HR afdeling, de werknemer & Exquis. 


U vraagt zich waarschijnlijk af waarom financiele preventie nu zo belangrijk is? 

Wij zijn er namelijk van overtuigd door ervaring dat schulden kunnen zorgen voor een langdurig ziektebeeld bij werkgevers & het stress oplevert waardoor bijvoorbeeld eventuele veiligheidsmaatregelen niet in acht genomen worden. Persoonlijke factoren zoals sociaal isolement en agressie zijn ook veelvoorkomende gebeurtenissen. 

Tot slot willen wij er juist voor zorgen dat de schuldenlast gestabiliseerd wordt alsmede verminderd wordt. 


Met het POW project steunen wij als Exquis Bewindvoering B.V. ook direct de 17 SDG's van de United Nations en focussen wij ons met POW op de volgende SDG's 1, 2, 8 & 10